instagram icon

مشاوره رایگان: 02166562061

سیستم عامل ویندوز فون

سیستم عامل ویندوز فون

ویندوز فون

سیستم عامل windows phone ویندوز فون (به انگلیسی: Windows Phone) سیستم‌عاملی است که توسط شرکت مایکروسافت برای گوشی‌های هوشمند ساخته می‌شود و جانشین پلتفرم ویندوز موبایل است. ویندوز فون ۷ در نوامبر ۲۰۱۰ معرفی شد. در سیستم عامل ویندوز فون بر خلاف ویندوز موبایل، مایکروسافت بجای نشانه گرفتن بازار شرکت‌های بزرگ، بازار مصرف کنندگان را نشانه گرفته است.
در این سیستم عامل به جای استفاده از شکل برنامه‌های مبتنی بر ویندوز (فایل‌های exe) از برنامه‌های مایکروسافت سیلورلایت استفاده شده است. ویندوز فون ۸ در اکتبر ۲۰۱۲ معرفی شد.
دارندگان ویندوز فون ۷ نمی‌توانند به ویندوز فون ۸ آپگرید نمایند.

تولید کنندگان

همکاران مایکروسافت در تهیه دستگاه‌های مبتنی بر ویندوز فون ۷ شامل شرکت‌های: دل، اچ‌تی‌سی، ال جی، سامسونگ، ایسر، آلکاتل-لوسنت، فوجیتسو، توشیبا، نوکیا و زد تی ایی می‌شدند و دستگاه‌های مبتنی بر ویندوز فون ۸ در حال حاضر توسط شرکت‌های: نوکیا، سامسونگ، اچ‌تی‌سی و هواوی ساخته می‌شوند.

رابط کاربری

بر خلاف سیستم عامل ویندوز موبایل که طراحی ای مشابه ویندوز رومیزی دارند، در این سیستم عامل از رابط کاربری ای به اسم «مترو» استفاده که بسیار پویا تر از دیگر سیستم عامل هاست. استفاده از کاشی‌های زنده (Live Tile) دلیل محبوبیت این رابط کاربری است. از این رابط کاربری در ویندوز فون ۸، ویندوز ۸ و ایکس باکس نیز استفاده شده است.

افراد People

تمامی کانتک‌ها در یک جا با عنوان People Hub جمع‌آوری شده است. قابلیت همگام سازی با ویندوز لایو، یاهو میل، جیمیل، فیس بوک، Linkedin و توئیتر. قابلیت ایجاد گروه در ویندوز فون ۷٫۵ اضافه شده است. امکان ادغام (Link) افراد از اکانت‌های مختلف نیز وجود دارد.

ورودی متن

ویندوز فون از یک صفحه کلید مجازی برای وارد کردن متن استفاده می‌کند که امکان ارسال خندانک‌ها را هم در متن فراهم کرده است. همچنین امکان چک کردن اسپل کلمات و حدس زدن کلمات در حین تایپ نیز در این کیبورد وجود دارد. این سیستم عامل امکان اتصال یک کیبورد فیزیکی را هم به گوشی فراهم کرده است.

پیام‌ها

ارسال پیامک‌ها در ویندوز فون، با ارسال پیام در مسنجر لایو و فیس بوک ادغام شده است. همچنین امکان صحبت کردن بجای تایپ کردن برای نوشتن پیامک‌ها در این سیستم عامل وجود دارد. ویندوز فون همچنین می‌تواند پیامک‌های رسیدهٔ شما را نیز با صدای بلند برایتان بخواند.

مرورگر وب

ویندوز فون ۷ یک مروگر اینترنت اکسپلورر موبایل همراه خود دارد که بر پایهٔ موتور رندر مرورگر اینترنت اکسپلورر ۹ ساخته شده است. این مرورگر تا ۶ برگه را می‌تواند همزمان لود کند، امکان ذخیره عکس‌های موجود در صفحات را دارد و مولتی تاچ نیز هست. همچنین امکان جستجوی یک کلمه در صفحهٔ لود شده نیز وجود دارد. مایکروسافت اعلام کرده است که این مرورگر می‌تواند جدا از هستهٔ سیستم عامل ویندوز فون به روز رسانی شود. در ویندوز ۸ از اینترنت اکسپلورر مبایل نسخه ۱۰ و در در ۸٫۱ از اینترنت اکسپلورر ۱۱ و قابلیت مهم این نسخه به خاطر سپردن نام کاربری و کلمه عبور است

ایمیل

سه سرویس هاتمیل، جیمیل و یاهو میل بصورت پیشفرض در این سیستم عامل پشتیبانی شده‌اند و بقیه سرویس‌های عمومی ایمیل را می‌توانید با تکنولوژی IMAP و POP3 بر روی موبایل ویندوز فون خود تنظیم و استفاده کنید.
یک از امکانات در ویندوز فون، Link کردن ایمیل‌ها است، با این امکان شما می‌توانید یک Inbox برای تمامی ایمیل‌های خود داشته باشید.

چند رسانه‌ای

با استفاده از نرم‌افزار Zune for Windows Phone می‌توانید فایل‌های رسانه‌ای خود را بین رایانه و تلفن همراه خود انتقال دهید. این برنامه فایل‌های صوتی و ویدئویی داخل گوشی و عکس‌های موجود در گوشی و اکانت فیسبوک و آلبوم‌های ویندوز لایو کاربر را نمایش می‌دهد. امکان آپلود و اشتراک گذاری عکس‌ها در شبکه‌های اجتماعی مانند فیسبوک نیز از همین بخش قابل انجام است. برنامهٔ Zune قابلیت اجرای فایل‌های WAV, MP3, WMA, AMR, AAC/MP4/M4A/M4B و 3GP/3G2 و WMV و AVI و MP4/M4V و 3GP/3G2 و MOV را داراست. همچنین کدک‌های DivX و Xvid نیز در فایل‌های AVI در این برنامه قابل پخش هستند.
همچنین فرمت‌های عکس JPG/JPEG, PNG, GIF, TIF و BMP در ویندوز فون ۷ پشتیبانی می‌شوند.

جستجو

مایکروسافت برای سازندگان سخت‌افزارهای ویندوز فون اجبار کرده است که یک دکمه - بصورت فیزیکی - در بیرون صفحهٔ نمایش با نام جستجو قرار داده شود. این دکمه امکان جستجو را در میان برنامه‌های داخل گوشی، لیست تماس، در میان نقشه‌های Bing و اخبار و نتایج جستجوی Bing فراهم می‌آورد.

آفیس

ویندوز فون یک Office Hub دارد که کلیه فایل‌های مرتبط با نرم‌افزارهای آفیس را مدیریت می‌کند. امکان ایجاد و ویرایش فایل‌های آفیس داخل گوشی، فایل‌های موجود در oneDrive و Office 365 با این برنامه فراهم است. اضافه شدن اپلیکیشن Adobe Reader و ادغام آن به مجموعه آفیس، ویندوز فون را به سیستم عامل کاربردی تری تبدیل کرده است.

مالتی تسکینگ

این ویژگی از نسخه مانگو به ویندوز فون اضافه شده. با فشردن و نگه داشتن دکمه Back می‌توانتید برنامه را از لیست حذف کنید که این قابلیت در ویندوزفون ۸ آپدیت بلک اضافه شد

همگام سازی Sync

همگام سازی توسط نرم‌افزار Zune و کابل USB انجام می‌شود. شما می‌توانید عکس، ویدئو، پادکست و موزیک را همگام سازید. همچنین با تنظیم نرم‌افزار می‌توانید همگام سازی را به صورت Wireless انجام دهید.