instagram icon

مشاوره رایگان: 02166562061

امکانات نرم افزارهای موبایل

امکانات نرم افزارهای موبایل


امکانات موجود در نرم افزار های تحت موبایل

امروزه تمامی دستگاه های هوشمند دارای سیستم عامل هستند. سیستم عامل فواید زیادی دارد و یکی از موارد مهم آن، امکان نصب نرم افزار می باشد.سیستم عامل های معروف به شرح ذیل می باشد:

سیستم عامل های اندروید، اپل و ویندوز به ترتیب پر استفاده ترین سیستم عامل ها هستند.
تخصص ما طراحی برای هر سه سیستم عامل فوق می باشد. امکانات زیر برخی از ویژگی های سیستم عامل ها بوده که قابل استفاده در نرم افزار ها می باشد.



پردازنده تلفن همراه (Processor)

تمام پردازش و کنترل وظایف یک سیستم بر عهده پردازنده است. می‌توان گفت پردازنده مغز متفکر و عامل بسیار مهم در سرعت پردازش فرمان های سیستم عامل و کاربر می باشد. در گوشی‌های موبایل هم از پردازنده‌های متفاوتی استفاده می‌شود. تا حدود سال ۲۰۱۱، اکثر گوشی‌های موبایل از پردازنده‌های تک هسته ای استفاده می‌کردند. اما با گذر زمان و افزایش کارایی گوشی‌های موبایل، نیاز به سرعت بالا در پردازش به شدت احساس شد. اجرای بازی‌های گرافیکی سنگین، پخش ویدیوهای حجیم، اجرای وظایف گوناگون در یک زمان، ورود پردازنده‌های چند هسته‌ای را سبب شد. در اوایل سال ۲۰۱۱ پردازنده های دو هسته ای برای اولین بار به کمک گوشی های هوشمند آمدند و این نوع گوشی‌ها را به سطحی فراتر از نیاز روزانه بردند. در ماه مه سال ۲۰۱۲، سامسونگ، اولین پردازندۀ چهار هسته ای (Quad-Core) گوشی‌های هوشمند را در Galaxy SIII به کار برد و یک سال بعد Galaxy S4 با پردازندۀ هشت هسته ای (Octa-Core) معرفی شد. طریقه کارکرد این دو پردازنده در کارایی گوشی حائز اهمیت است.

حافظ جانبی تلفن همراه (RAM)

اطلاعات و داده های مربوط به هر برنامه ای که می خواهد اجرا شود، روی RAM قرار می گیرد؛ دلیل انجام این عمل هم ایجاد تعادل بین سرعت CPU و حافظه جانبی است. از آن جا که سرعت CPUها بسیار زیاد و سرعت حافظه جانبی نسبت به آن ها پایین است، RAM می تواند با قرارگیری بین این ۲ یک تعادل سرعت ایجاد کند. بنابراین مقدار RAM در مواقعی که کاربر نیاز به اجرای چندین برنامه به طور هم زمان دارد و یا از برنامه های پرحجم استفاده می کند تاثیر بسزایی در سرعت اجرای برنامه ها خواهد داشت. هر چه قدر این فضا بیشتر باشد به این معنی است که می توان فایل های بیشتری را در حالت آماده باش یا اجرا نگه داشت و به این ترتیب سرعت گوشی تلفن همراه ما در اجرای برنامه ها بیشتر خواهد بود.

شتاب سنج تلفن همراه (Accelerometer)

سنسور شتاب سنج یکی از ابزارهای درون اسمارت فون است که اجازه می دهد دستگاه جهت قرار گیری را تشخیص داده و محتوا را بر اساس همان جهت برای کاربر به نمایش در آورد. با این کار ابزار برای کاربر خوش دست تر شده و تجربه کاربری بهتری را به ارمغان خواهد آورد.
برای مثال هنگامی که شما موبایل تان را به بغل چرخانده و به صورت طولی آن را در دست می گیرید، مرورگرها به صورت خودکار می چرخند و در حالت Landscape قرار می گیرند و در نتیجه فضای عریض تری برای وب گردی و با اسکرول کمتر در اختیارتان قرار می گیرد.
هنگام پخش ویدیو بر روی موبایل هم چنین تاثیر مشابهی می تواند به یاری تان بیاید. هنگامی که موبایل را به سمت طول آن می چرخانیم، ویدیو به صورت تمام صفحه پخش شده و نمای بهتری را خواهیم داشت. و همه این اتفاقات به دلیل حضور سنسور شتاب سنج در موبایل است. تاثیر این سنسور را بیش از همه در بازی هایی که به جهت حساس هستند می توانیم ببینیم.

موقعیت یاب جهانی تلفن همراه (GPS)

سیستم موقعیت‌یاب جهانی یا جی‌پی‌اس (به انگلیسی: GPS: Global Positioning System)‏ منظومه‌ای از ۲۴ ماهواره است که زمین را دور می‌زند و در هر مدار ۴ ماهواره قرار دارد و توسط وزارت دفاع ایالات متحده پشتیبانی می‌شود.[نیازمند منبع] راکت‌های کوچکی نیز ماهواره‌ها را در مسیر صحیح نگاه می‌دارد. به این ماهواره‌ها نوستار (NAVSTAR) نیز گفته می‌شود. جهت شناسایی موقعیت جغرافیایی آنها بین ۱۰ تا ۱۰۰ متر امکان‌پذیر می‌سازد. این ماهواره‌ها از محاسبات ریاضی ساده‌ای برای پخش اطلاعات استفاده می‌کنند که به عنوان طول و عرض و ارتفاع جغرافیایی، توسط گیرنده‌های زمین ترجمه شده‌اند. جی‌پی‌اس در تمام شرایط به‌صورت ۲۴ ساعت در شبانه‌روز و در تمام دنیا قابل استفاده‌است، و هیچ‌گونه بهایی بابت این خدمات اخذ نمی‌شود. ماهواره‌های جی‌پی‌اس، هر روز دو بار در یک مدار دقیق دور زمین می‌گردند و سیگنال‌های حاوی اطلاعات را به زمین می‌فرستند.

بلوتوث تلفن همراه (Bluetooth)

یک استاندارد برای ارتباط کوتاه برد، مصرف انرژی کم، کم هزینه و بی سیم می‌باشد، که از تکنولوژی رادیویی استفاده می‌کند، تکنولوژی حاضر استاندارد IEEE تحت عنوان WPANهای ۸۰۲٫۱۵ می‌باشد. بلوتوث یا دندان آبی نام تجاری، اتصال بی سیمی با فاصله‌های نزدیک برای ارسال پیام، عکس یا هر اطلاعات دیگر است که از نام یک پادشاه الهام گرفته شده است. فناوری بلوتوث شامل چندین نکته کلیدی، که قبول آن را به طور گسترده آسان می‌کند، می‌باشد._در دسترس عموم و استفاده از آن آزاد می‌باشد._توانایی بی سیم و کوتاه برد آن به دستگاه‌های جانبی این اجازه را می‌دهد که توسط یک واسط هوایی ارتباط برقرار کنند، جایگزین شدن کابل‌ها که از اتصال دهنده‌ها با اشکال و سایزهای مختلف و چندین گیره، استفاده می‌کردند._بلوتوث هردو نوع داده و صوت را پشتیبانی می‌کند که آن را به یک تکنولوژی ایده‌آل تبدیل نموده‌است که بسیاری از وسایل را قادر به ارتباط کرده‌است._بلوتوث از فرکانس غیر منظم استفاده می‌کند و در هرجای دنیا قابل دسترس است.

شبکه بی سیم تلفن همراه (WiFi)

شبکه های WiFi در باندهای رادیویی ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز عمل می کنند و بسته به استانداردی که دارند میتوانند دارای سرعت داده ای ۱۱ مگابیت در ثانیه (Mbps) و یا ۵۴Mbps باشند. با وجود اینکه این پهنای باند به نسبت شبکه های محلی و رایج Ethernet کمتر است، با این حال با توجه به مزایایی که دارد و نیز اینکه این پهنای باند حتی بیشتر از نیاز اغلب کاربران برای انجام کارهای روزمره می باشد، استفاده از آن بسیار فراگیر شده است. WiFi علاوه بر استفاده برای ارتباط کامپیوترهای شخصی یا لپ تاپ در اتصال پرسرعت با اینترنت، قادر است امکان دسترسی به اینترنت یا هر شبکه دیگری را بصورت موبایل نیز فراهم نماید.

بانک اطلاعاتی تلفن همراه (Database)

پایگاه داده‌ها (دادگان یا بانک اطّلاعاتی) به مجموعه‌ای از اطّلاعات با ساختار منظم و سامانمند گفته می‌شود. پایگاه‌های داده‌ها معمولاً در قالبی که برای دستگاه‌ها و رایانه‌ها قابل خواندن و دسترسی باشد ذخیره می‌شوند. البته چنین شیوه ذخیره‌سازی اطلاعات تنها روش موجود نیست و شیوه‌های دیگری مانند ذخیره‌سازی ساده در پرونده‌ها نیز استفاده می‌گردد. آنچه ذخیره‌سازی داده‌ها در پایگاه‌های داده‌ها را مؤثر می‌سازد وجود یک ساختار مفهومی برای ذخیره‌سازی و روابط بین داده‌ها است.
پایگاه داده در اصل مجموعه‌ای سازمان یافته از اطلاعات است.این واژه از دانش رایانه سرچشمه می‌گیرد، اما کاربرد وسیع و عمومی نیز دارد، این وسعت به اندازه‌ای است که مرکز اروپایی پایگاه داده (که تعاریف خردمندانه‌ای برای پایگاه داده ایجاد می‌کند) شامل تعاریف غیر الکترونیکی برای پایگاه داده می‌باشد. در این نوشتار به کاربردهای تکنیکی برای این اصطلاح محدود می‌شود. یک تعریف ممکن این است که: پایگاه داده مجموعه‌ای از رکوردهای ذخیره شده در رایانه با یک روش سیستماتیک (اصولی) مثل یک برنامه رایانه‌ای است که می‌تواند به سؤالات کاربر پاسخ دهد.
برای ذخیره و بازیابی بهتر، هر رکورد معمولاً به صورت مجموعه‌ای از اجزای داده‌ای یا رویدادها سازماندهی می‌گردد. بخش‌های بازیابی شده در هر پرسش به اطلاعاتی تبدیل می‌شود که برای اتخاذ یک تصمیم کاربرد دارد. برنامه رایانه‌ای که برای مدیریت و پرسش و پاسخ بین پایگاه‌های داده‌ای استفاده می‌شود را مدیر سیستم پایگاه داده‌ای یا به‌اختصار (DBMS) می‌نامیم. خصوصیات و طراحی سیستم‌های پایگاه داده‌ای در علم اطلاعات مطالعه می‌شود.

اشعه مادون قرمز (Infrared)

اینفرارد یا اشعه مادون قرمز از قدیمی‌ترین سنسور‌هاست که در وسایل الکترونیکی استفاده شد. یکی از مهمترین آنها کنترل‌ از دور وسایل (تلویزیون، ویدیو،…) است. در موبایل های اولیه از این سنسور برای انتقال اطلاعات استفاده‌ می‌شد. اما به دلیل سرعت پایین (14KBps)، موقعیت قرار‌گیری (دو سنسور مقابل هم) و آمدن بلوتوث کم‌کم از رده خارج شد.
با پیشرفت موبایل‌ها و سیستم عامل‌های قدرتمند، دوباره به موبایل ها از جمله گلکسی اس4 بازگشت. با وجود سیستم عامل اندروید، توانایی برنامه‌نویسان بالاتر رفت و اپلیکیشن کنترل از راه دور برای موبایل ها ساخته شد. نرم‌افزار WatchON یکی از آنهاست که به طور پیش‌فرض توسط سامسونگ بر روی گلکسی اس 4 نصب شده و با آن می توانید وسایل الکترونیکی خانه‌تان (تلویزیون، دی‌وی‌دی پلیر،…) را کنترل کنید.

رمز نگاری اطلاعات تلفن همراه (Encryption)

رمزنگاری دانشی است که به بررسی و شناختِ اصول و روش‌های انتقال یا ذخیرهٔ اطلاعات به صورت امن (حتی اگر مسیر انتقال اطلاعات و کانال‌های ارتباطی یا محل ذخیره اطلاعات ناامن باشند) می‌پردازد. رمزنگاری استفاده از تکنیکهای ریاضی، برای برقراری امنیت اطلاعات است. دراصل رمزنگاری دانش تغییر دادن متن پیام یا اطلاعات به کمک کلید رمز و با استفاده از یک الگوریتم رمز است، به صورتی که تنها شخصی که از کلید و الگوریتم مطلع است قادر به استخراج اطلاعات اصلی از اطلاعات رمز شده باشد و شخصی که از یکی یا هر دوی آن‌ها اطلاع ندارد، نتواند به اطلاعات دسترسی پیدا کند. دانش رمزنگاری بر پایه مقدمات بسیاری از قبیل تئوری اطلاعات، نظریه اعداد و آمار بنا شده‌است و امروزه به طور خاص در علم مخابرات مورد بررسی و استفاده قرار می‌گیرد. معادل رمزنگاری در زبان انگلیسی کلمه Cryptography است، که برگرفته از لغات یونانی kryptos به مفهوم «محرمانه» و graphien به معنای «نوشتن» است.

کیو آر کد تلفن همراه (QR Code)

QR Code یک رمزمیلهٔ ماتریسی (یا بارکد دودورا [دوبُعدی]) است. می‌توان آن را با پوینده‌های QR، تلفن همراه دوربیندار و تلفن هوشمند خواند. این بارکُد دربردارندهٔ چیدمانی از چهارگوش‌های سیاه بر روی زمینهٔ سپید است. دادهٔ نهفته می‌تواند نوشته، نشانی وب، شماره تلفن، یا دادهٔ دیگری باشد. ایده ساخت و اجرای این رمز، در شرکت تویوتای ژاپن و در سال ۱۹۹۴ میلادی بدست آمد. استفاده از این کد در ژاپن بسیار فراگیر است و بیشترین کاربرد را میان بارکدهای دوبُعدی دارد. “QR” کوتاه “Quick Response” (پاسخ سریع) می‌باشد، زیرا سازندهٔ آن می‌خواست کُد به گونه‌ای باشد که درونمایه با شتاب زیاد رمزگشایی شود.

پیام کوتاه تلفن همراه (SMS/MMS)

پیامک یا اس‌ام‌اس (SMS Short Message Servic به معنی سرویس پیام کوتاه) سرویسی برای تبادل پیام‌های متنی از طریق تلفن‌های همراه (و برخی وسیله‌های همراه دیگر مانند رایانه جیبی) و گاه برای رایانه‌های شخصی) است. پیام کوتاه یکی از فعالیت‌های پرسود برای شرکت‌های مخابراتی محسوب می‌شود و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۱۲ درآمد حاصل از این خدمات به ۶۷ میلیارد دلار در سال برسد. این تکنولوژی در سال ۱۹۹۲ در گروه سما تلکام شرکت مخابراتی ودافون در انگلیس اختراع شد. نیل پاپ‌ورت یکی از مهندسین این شرکت که در ساخت این تکنولوژی مشارکت داشت در ۳ دسامبر ۱۹۹۲ اولین پیام کوتاه را فرستاد. در آن زمان تلفن های همراه صفحه کلید نداشتند و برای نوشتن پیام کوتاه از کامپیوتر استفاده شد. این سیستم در واقع به عنوان یک پیجر اداری برای گزارش رفت و آمد مدیران شرکت‌ها به منشی و دبیرخانه طراحی شده بود اما به مرور زمان استفاده از آن گسترش یافت به طوری‌که تا بیست سال بعد نقشی محوری در نحوه برقراری ارتباط میان انسان‌ها پیدا کرد. در سال ۲۰۱۱ حدود ۱۵۰ میلیارد پیام کوتاه فقط در بریتانیا ارسال شده است.

یو اس اس دی تلفن همراه (USSD)

USSD یا [Unstructured Supplementary Services Data] بستر مناسبی برای ارسال و دریافت همزمان اطلاعات برای تمامی مشترکان تلفن همراه اعتباری و دایم بوده و قابل استفاده برای تمامی گوشی‌های تلفن همراه است. هر پیام USSD می‌تواند تا ۱۸۲ کاراکتر باشد. یک پیام USSD با (*) شروع می‌شود و پس از آن چند رقم می‌آید و در نهایت با # پایان میپذیرد. اغلب بانکها و اپراتور‌های دنیا از این بستر برای عملیات بانکی استفاده می‌کنند. پیام های USSD تاخیرهای SMS در شبکه را ندارند و ۷ برابر آن عمل می‌کند. گفتنی است برای نخستین بار در ایران و در آبان ماه ۱۳۸۹، خدمات حقیقی بانکداری همراه، بعنوان ابزاری نوین در صنعت بانکداری و پرداخت الکترونیک کشور، با قابلیت انجام خدمات بانکی از طریق تلفن‌همراه در هر لحظه و هر کجا به مشترکین ایرانسل عرضه شد.